2012. október 22., hétfő

2012-es szezonzáró összefoglaló

Először is szeretnék pár mondatot írni saját mentségemre, hogy miért nem írtam mostanában. Ahogy azt a blog alcíme is mutatja, a Magyar drift életét és életstílusát (ha lenne ilyen) szeretném bemutatni nagyobb vonalakban, a személyes élményeimmel fűszerezve azt.  Sok változáson mentem át az utobbi időben és kezd kialakulni bennem, hogy a jövőben hol akarok elhelyezkedni ebben a remek vezetéstechnikákról szóló sportban ugyanis egyre jobban kezd távol állni tőlem a versenyzés láza, már Európai szinten is ennek a sportnak a halálát látom benne.
Akik csak akár a közelében voltak egy nagy sebességgel elcsúszó autónak, esetleg átélhette driftaxi alkalmával, mind széles vigyorral és boldogan szálltak ki, mondván: " Egy ilyen nekem is kell", számomra ennyit jelent a drift, a boldogságot, szabadságot... nem többet, és talán ha csak a versenyzők fele előbb erre a felismerésre jutott volna akkor a "driftben mint versenysportban" nem a pénz, a hatalom, és a sztárolás lenne a cél! Talán lenne idő azon "agyalni" hogyan sajátítsunk el még több technikát, és nem megragadni azon a szinten, hogy csak 5km hosszú kézifékkel tudjunk megindítani egy driftet.
Vezetéstechnikai részletekről egy darabig még biztos nem fogok írni, hiszen bármit állítanék az csak "fotel elmélet" lenne, hiszen nem vagyok több egy lelkes rajongónál. ;)
Ennyit szerettem volna előszóban elmondani.

Vége a 2012-es szezonak... vagy mégsem???
Aki jártas akármilyen autós sportban az tudja, hogy az autóépítés egy igen lassú folyamat (nagyban függve az anyagi helyzettől), szóval azok az autók amik egész évben mennek most kerülnek felújítás, fejlesztés alá és sokan kezdenek új projektekbe is.

Azoknak akik lemaradtak pár eseményről azoknak figyelmébe ajánlom Gergő blogját:
http://gorgodrift.blog.hu/

Idén két King of Europe futamon is ott lehettünk:
Hungaroring: https://www.youtube.com/watch?v=SM3hpqi-Z8I
Slovakiaring: https://vimeo.com/51523103
Ez megér egy új irományt majd ;)


A 2012-es MNASZ Street kategória eredményei:
Helyezés:        Név:                     Pontok:
1.
Galán Erik
84
2.
Nagyházi Lőrinc
72
3.
Sándor Ádám
70
4.
Nagy László
54
5.
Klem Krisztián
33
6.
Jugovits István
31
7.
Hegedűs Tibor
29
8.
Hamar Ákos
29
9.
Rózsa András
28
10.
Rácz Attila
26
11.
Molnár András
24
12.
Róna Péter
23
13.
Bata Dániel
21
14.
Cserép Ferenc
19
15.
Thüringer Máté
18
16.
Háda Lóránt
12
17.
Gondos Tamás
11
18.
Kliszton József
7
19.
Tápai Attila
7



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése